Sti 4 Turstien - Skarseterveien - Svaresberget - Skjerdingen

Dette er en ren tursti, med få plakater. Den kan gås i forbindelse med sti 1, 2 eller 3. Stien følger gamle seterveier. Den eldste av disse var i bruk alt ved 1650-tallet.

Stien viser et tverrsnitt av fjellskog og kulturlandskap, med enkelte naturperler og muligheter for bading og avstikkere til topper med flott utsikt. Sammen med 1 og 3 blir lengden 15 km. Fra Skarseter til Skjerdingen er stien 9 km lang. Det går bilvei fra Friisveien ved Hirkjølen gård og inn til Skarseter. Stien er lett å gå med enkelte fuktige partier.


Underveis passerer du den karakteristiske Nørstkletten.


Sti 1 Fjellskog og foryngelse - Skjerdingen - Skarseter-veien

Her er fokus på vilkårene for å få til nye generasjoner i fjellskogen og hvordan ulike treslag klarer seg. Du passerer flere spennende kulturminner på veien.

Les mer »


Sti 2 Fjellstien - Skjerdingfjell rundt

Sti 2 passer for folk som liker å gå i fjellet, nyte fin utsikt og glede seg over plantelivet. I klart vær er det flott utsikt til Rendalsfjellene og Rondane.

Les mer »


Sti 3 Skogbruksstien - Skjerdingen-Storkletten

Stien viser naturskog, kulturskog og urskog på de viktigste vegetasjonstypene innen området. Kulturskogen er vist i forskjellige stadier og etter forskjellige behandlingsmåter. Resultater fra ny vegetasjonskartlegging er også beskrevet.

Les mer »